Industrie

Verbeter en optimaliseer direct je bedrijfsprocessen.

Als proactieve partner helpen we je met technische ondersteuning, logistieke oplossingen, inkoopdiensten en het digitaliseren van je processen. Wij bieden je inzicht in hoe je aanzienlijk kunt besparen door onze oplossingen op maat en de inzet van de juiste materialen en services.

Vind meer dan 300.000 producten

Gebruik onze slimme filters in onze webshop. Kies op categorie, merk of gebruik de catalogus om te vinden wat je zoekt.
Ontdek ons ​​complete assortiment

97% leverbetrouwbaarheid

Solar heeft ruime ervaring in de logistiek en met onze verschillende logistieke diensten vinden je altijd de oplossing die het beste bij jouw bedrijf past.
Ontdek onze logistieke oplossingen

25% efficiënter

Bij klanten die je al zijn voorgegaan hebben we bijgedragen aan hun totale kosten optimalisatie (TCO).
Lees meer over TCO

Jouw partner in de energietransitie

Navigeren door de nieuwe norm: de uitdagingen van het verminderen van de CO2e-uitstoot

De eisen en eisen aan bedrijven op het gebied van duurzaamheid nemen voortdurend toe. De EU-richtlijn Corporate Sustainability Reporting (CSRD) stelt uitgebreide eisen aan de informatie die moet worden gepresenteerd in de duurzaamheidsrapportage van bedrijven en is opgesteld in overeenstemming met de verplichte Europese normen (ESRS), die het volledige scala aan milieu-, sociale en governancekwesties bestrijken. De CSRD geldt vanaf 2024 voor grotere beursgenoteerde ondernemingen met meer dan 500 werknemers en wordt tot 2026 uitgebreid voor kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen.

Om aan deze eisen te voldoen en de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs, het beperken van de klimaatverandering, te bereiken, moeten we allemaal werken aan het versnellen van de groene transitie.

Dit betekent dat het verminderen van de scope 1- en 2-emissies in de eigen bedrijfsvoering en de scope 3-emissies in de hele waardeketen steeds belangrijker wordt om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor duurzaamheidsrapportage.

Eigen exploitatie
Het verminderen van de CO2e-uitstoot in uw eigen bedrijf houdt in dat u het gebruik van fossiele brandstoffen uitfaseert en alleen gecertificeerde of zelf opgewekte hernieuwbare energie gebruikt, en dat u zorgt voor het gebruik van energie-efficiënte oplossingen in bijvoorbeeld de industrie. verlichting en ombouw naar elektrische bedrijfsauto’s.

Emissies in de waardeketen
De uitstoot van de up- en downstream waardeketen vormt doorgaans het grootste deel van de CO2e-uitstoot waar een bedrijf verantwoordelijk voor is. Het werken hiermee is complex en vereist samenwerking met leveranciers en klanten. omvat gekochte producten en diensten, brandstof en energie, transport en distributie, afval, woon-werkverkeer van werknemers, zakenreizen, behandeling aan het einde van de levensduur en gebruik van verkochte producten. Het inkopen en verkopen van producten en grondstoffen met minder impact op het milieu omvat b.v. de implementatie van een gedragscode voor leveranciers, het uitvoeren van due diligence voor risicobeoordelingen, het eisen van wederzijdse transparantie over CO2e-emissies, het leveren van milieuvriendelijke productdocumentatie en het op de markt brengen van energie-efficiënte producten en oplossingen met een lange levensduur.

Laat ons uw bedrijf helpen bij uw groene transitie.

/globalassets/nl/branches/industrie/mro_technical-competences/kanban-mro-block-square_nl.jpeg

Vertrouw op onze expertise

Onze technische product- en diensten specialisten helpen je bij het vinden van de beste oplossingen en producten.

Je kunt ondersteuning krijgen op gebieden zoals branddetectie en preventie, industriële automatisering, Smart Building en verlichting. Tegelijkertijd kun je ook hulp krijgen bij logistiek en voorraadbeheer.

Met Solar krijg je oplossingen die het verschil maken voor jouw bedrijf.

Heb je ondersteuning nodig? Neem dan contact op met onze industrie@solar.nl of bel: 088 - 765 27 88

Bekijk de nieuwe catalogus

Doe inspiratie op en bekijk recente trends op het gebied van industriële verlichting in de nieuwe industrie-brochure van Solar Light. Ontdek ook nieuwe producten en technologieën waarmee je aan de nieuwe EU-eisen kunt voldoen.

Bekijk de catalogus

Verbeter en optimaliseer direct je bedrijfsprocessen

Bij klanten die je al zijn voorgegaan hebben we bijgedragen aan hun totale kosten optimalisatie (TCO).

Graag zijn wij ook jouw partner om je als ondernemer te helpen je bedrijfsprocessen efficiënt in te richten en je totale kosten te verlagen. Wij bieden je inzicht in hoe je aanzienlijk kunt besparen door onze oplossingen op maat en de inzet van de juiste materialen en services.

Lees meer over TCO

TCO_model.png

Marine

Wij bieden een breed assortiment dat voldoet aan jouw wensen én staan voor je klaar met uitgebreide technische en logistieke ondersteuning.
Lees meer

Offshore

Door onze uitgebreide ervaring in de Offshore & Marine sector kan Solar een breed productportfolio en een hoog kennisniveau bieden.
Lees meer

Paneelbouw

Wij hebben de expertise en producten die je nodig hebt voor de paneelbouw.
Lees meer

Machinebouw

Of je nu een prototype maakt, een machine op maat levert of de productie in grotere series draait, je wilt een leverancier die snel kan leveren.
Lees meer

Food & beverage

Met meer dan 100 jaar ervaring en onze samenwerking met vooruitstrevende partners in de voedsel- en drankenindustrie, zijn wij in staat om de korte doorlooptijd en de continuïteit van de business van jouw bedrijf te waarborgen.
Lees meer

Metaalindustrie

We zijn op de hoogte van de laatste prognoses en trends in de branche.
Lees meer
Solar Plus

Houd je kosten in balans met Solar Plus

Producten die je nodig hebt in je dagelijks werk. Hoge kwaliteit, goedkoper dan A-merken en altijd beschikbaar.
Lees meer over Solar Plus
Solar Cable

Jouw garantie voor professionele producten met snelle levering tegen een scherpe prijs.

We bieden een volledige product range, zodat je voor van A tot Z bij ons terecht kunt.
Lees meer over Solar Cable

Als licht een rol speelt

Onze verlichtingsspecialisten met uitgebreide ervaring en kennis staan klaar om te helpen bij het vinden van de optimale verlichtingsoplossing.
Ontdek
Solar Tools

Gereedschappen zonder compromis

Bij Solar ben je aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardig gereedschap tegen een scherpe prijs.
Lees meer over Solar Tools

Klantcases

Klantcase

Van Rennes bestelt nieuwe MASCOT werkkleding via Solar

Het inkopen van werkkleding met een bedrijfslogo kost vaak veel tijd en veelal verlies je in het bestelproces het overzicht van al je uitgaven. Solar biedt klanten daarom de mogelijkheid om MASCOT werkkleding online te bestellen. Van Rennes Industrial Automation maakt gebruik van deze nieuwe dienst.
Lees verder
Klantcase

Samenwerken met Solar is echt een partnership

De samenwerking tussen GPI Elektrotechniek en Solar bestaat al meer dan 20 jaar. Solar levert bijna alle materialen die wij nodig hebben voor het bouwen van de besturingskasten. Ze hebben een interne afdeling waar je altijd terecht kan als je hulp nodig hebt op technisch vlak, brengen ons in contact met leveranciers als dat nodig is en denken met ons mee om processen efficiënt te maken.
Lees meer
Klantcase

ETT bespaart tijd en geld met Kanban service

Naast een efficiëntere en meer logische indeling van het magazijn, waardoor de inzage in stock transparanter is, bespaart de Rotterdamse Euro-tank-terminal (ETT) tijd en geld met de Smart Supply/Kanban-service van Solar Nederland.
Lees verder
Klantcase

Solar ondersteunt de technische dienst van Sonac

Bij Sonac produceren 35 medewerkers in 4 ploegen 24 uur per dag proteïnes en vetten voor de voedingsindustrie. Veiligheid staat daarbij voorop, de productie moet niet stil komen te staan.
Lees verder

Logistieke dienstverlening

Solar Kit

Het toppunt van maatwerklevering

Stel jouw logistieke strategie bij met deze maatwerklevering en laat ons je helpen om je renovatieproject of dienst optimaal te ondersteunen.
Lees verder
Smart Supply | Kanban

De gemakkelijke opbergoplossing met grote besparingen

Verminder de voorraad, verhoog de beschikbaarheid en verminder het aantal bestellingen met een Smart Supply | Kanban- oplossing van Solar.
Lees verder

Customer service

Vind eenvoudig en snel het antwoord op jouw vraag! Kom je er niet uit? Neem dan via telefoon of mail contact op met customer service.
Lees meer

Webshop support

Voor vragen kun je ons altijd bellen op tel. 088 - 765 2780 of stuur ons een e-mail
Stuur een e-mail

Word klant

Vul het formulier in om een ​​account aan te maken, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Ga naar het formulier
Schneider Electric

Automatisering

De automatiserings- en besturingsproducten van Schneider Electric omvatten alles, van drukknoppen, programmeerbare relais tot motion control en interfacemodules voor toepassingen van eenvoudige machines tot complexe processystemen.
Lees verder
Murrelektronik

Specialisten in decentrale automatiseringstechnologie

Murrelektronik zijn experts in decentralisatie en optimalisatie van verbindingen tussen de schakelkast en sensor-/actuatorniveau. Met een breed scala aan de nieuwste oplossingen en slimme technologieën vind je de perfecte oplossing voor jouw productie.
Ontdek Murrelektronik
Siemens

Gemak en eenvoud in het bestellen van Siemens

Met ongeveer 10.000 Siemens-producten zijn wij de grootste distributeur in de Noord-europese en Scandinavische regio en is het assortiment gemakkelijk toegankelijk voor u in onze e-commerce omgeving.
Ontdek Siemens