Klantcases

Hier vind je een selectie van onze Hotels en Leisure klantcases. Lees de ervaringen van onze klanten over het gebruik van onze producten en dienstverlening.

Hotel Citadel Highlander

Hotel Citadel wordt ware beleving met Solar

Hotelbezoek is veel meer dan overnachten. Het is belangrijk dat er beleving bij komt kijken. De technische innovaties van Solar maken de totaalbeleving pas echt compleet. Solar gaat net een stap verder dan de reguliere technische groothandel en treedt op als adviesbureau.
Lees meer
Corendon

Corendon: Unieke hotelconcepten vragen om unieke oplossingen

Het nieuwe 4-sterren Corendon Village Hotel Amsterdam beschikt over 680 prachtige kamers en appartementen. Het hotel bestaat uit drie gebouwen: Urban, Plaza en appartementen. De laatste twee zijn mede ingericht door Solar’s special sales team ‘Hotels en Leisure’.
Lees meer
PSV

Philips PSV stadion, stadionverlichting op een nieuwe manier

We zijn blij dat wij de eerste zijn in Nederland met deze nieuwe vorm van LED-stadionverlichting. Het systeem geeft ons de mogelijkheid om de kijkervaring van onze fans in het stadion en de mensen thuis voor de buis, definitief te veranderen. De grenzeloze mogelijkheden van LED-verlichting hebben we volledig geïntegreerd in ons wedstrijddraaiboek.
Lees meer
Hotel Ammonite

Van Vieren Bouw uit de brand met Solar

Hotel ‘Ammonite’ in Amstelveen is een transformatie van het voormalige kantoor van Logitech. Het hotel heeft 227 kamers, suites en longstay appartementen en vele extra faciliteiten. Solar heeft de elektra en de materialen voor het loodgieterswerk geleverd, maar heeft Van Vieren Bouw bovenal volledig ontzorgd bij de aanleg van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie en de noodverlichting.
Lees meer
Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA en Philips Lighting innoveren gezamenlijk om stadion van de toekomst te realiseren

Amsterdam ArenA Innovation Center en Philips Lighting gaan met slimme LED-verlichting beleving, duurzaamheid en veiligheid naar een hoger niveau tillen. De nieuwe LED-verlichting wordt ingezet bij voetbalwedstrijden en concerten om extra beleving en sfeer te creëren.
Lees meer
NH Amsterdam Barbizon

NH Amsterdam Barbizon Palace en Solar samen sterk dankzij klantgerichte aanpak

Het hotel houdt zelf weinig artikelen op voorraad. De samenwerking met Solar als sourcing en services onderneming is daarom ideaal, vanwege de snelle levering is voorraad overbodig. "Solar helpt bij ons voorraadbeheer", aldus Ruud de Vos.
Lees meer
Grand Sofitel Amsterdam

Grand Sofitel Amsterdam, volledig overgeschakeld op LED-verlichting

We schakelden volledig over op LED-verlichting. Terugkijkend hadden we dat veel eerder moeten doen. We zijn echt onder de indruk. We verwachten dat die 70% tot 80% zullen bedragen. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme hoeveelheid tijd die we besparen op onderhoud.
Lees meer
Burgers Zoo

De aapjes, neusberen en maki’s zitten er warmpjes bij

''Geen mooier werk dan op een dierenpark''. De naam van het park: Burgers Dierenpark. De installateur: Niek Maessen van het gelijknamige technische installatiebedrijf. De klus: de aanleg van verwarming met een warmtepomp als bron. De reden om een kijkje te nemen: voor de distributie van de warmte wordt gebruik gemaakt van een RAUVITHERM terreinleiding op maat geleverd door Solar.
Lees meer
Hotel Neu Heidelberg

Energie-efficiënte gebouwautomatisering met ABB i-bus® KNX

Het hotel Neu Heidelberg in Duitsland wilde een energie-efficiënte oplossing voor een eenvoudige bediening van airconditioning, zonwering en verlichting. Hôtelier David Schwaninger koos voor het ABB i-bus® KNXsysteem.
Lees meer
Novotel Amsterdam City

Novotel Amsterdam City, technisch alert met sourcing en services van Solar

Omdat we snel kunnen bestellen via de Solar Webshop zijn we in dit hotel up to date wat techniek betreft en hebben we een efficiënt voorraadbeheer", vertelt technisch manager Johan de Ruyter van Novotel Amsterdam City.
Lees meer
Hotel de zoete inval

Solar sterk in advisering tijdens renovatieproject Hotel De Zoete Inval

“Solar heeft tot in detail onze gedachten over het renovatieproject uitgewerkt en ons bijgestaan in zowel de advisering voor de inrichting van de badkamers, alsmede de materiaalkeuze van gerenommeerde merken”, vertelt directeur Frans Wempe van Hotel De Zoete Inval.
Lees meer
INCO

Solar ondersteunt met totaallevering op kamerniveau tijdens logistieke uitdaging

Door de door Solar opgedane kennis en expertise tijdens het renovatieproject bij NH Hotel de Doelen was de keus om met Solar de samenwerking aan te gaan snel gemaakt”, aldus Martin Bloothoofd, directeur INCO Installatiebedrijf.
Lees meer
Nautilus aan Zee

Groen strandpaviljoen streeft naar nul-op-de-meter

In Egmond aan Zee is in januari Nederlands groenste strandpaviljoen in gebruik genomen. Dit ‘Nautilus aan Zee’ heeft vloerverwarming, zonnepanelen en is voorbereid op NOM. ‘Voorbereid’ want voor de grondgeboden warmtepomp dient Rijkswaterstaat nog groen licht te geven. Om zo snel mogelijk weer in bedrijf te zijn, is de nieuwbouw prefab uitgevoerd.
Lees meer